Magnus Holmanders passion för nutida musik och experimentella nyfikenhet, både som musiker och artist, har resulterat i nära samarbeten med många svenska kompositörer som t.ex. Rolf Martinsson, Anders Hillborg och Andrea Tarrodi. På senare tid har Magnus själv börjat komponera och blandar gärna sitt klarinettspel med andra konstformer – favoritkombinationen är musik och trolleri.  

I maj 2017 deltog Magnus, tillsammans med accordionisten Irina Seroytuk, i Sveriges största tävling för kammarmusik ”Ung & Lovande”. Med egenskrivna arrangemang lyckades de vinna tävlingen med motivationen ​”Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”. ​  

Detta året blev Magnus den första vinnaren någonsin av den nyinstiftade solisttävlingen Blåsmusikpriset. Finalen hölls i Berwaldhallen och vinsten innebär att Magnus under kommande säsong kommer att vara solist med samtliga professionella blåsorkestrar i Sverige.  

För säsong 2019/2020 är Magnus en av sex musiker över hela Europa som har tilldelats ”Rising Star artist” av European Concert Hall Organization (ECHO). Priset innebär en turné bland ett femtontal konserthus i Europa. Under denna säsong kommer Magnus att ge recitals i bl.a. Musikverein i Wien, Het Concertgebouw i Amsterdam, L’auditori i Barcelona, Elbphilharmonie in Hamburg och Cité de la musique i Paris.